Sessies op de UCUG.nl Meeting van 28 oktober

We zijn wederom te gast bij HP te Amstelveen.

Nu heeft HP veel netwerk kennis in huis, en daar kunnen we dit keer van profiteren in de vorm van een sessie over Software Defined Networking (SDN). Deze techniek is door Microsoft omschreven als de “future of networking” en heeft de warme belangstelling van het Lync team: http://blogs.technet.com/b/nexthop/archive/2013/04/16/lync-and-software-defined-networking.aspx.

Netwerk provisioning voor een optimale Microsoft Lync omgeving (HP)

Voor een optimale gebruikerservaring van een Microsoft UC&C Lync omgeving is een netwerkinfrastructuur extreem belangrijk. Echter vandaag de dag is het configureren van een IP spraak en video ready netwerk een complex en tijdrovend proces. Met de HP UC&C voor Microsoft Lync SDN applicatie heeft HP dit proces vereenvoudigd en verkort. Tijdens deze sessie zullen wij u inzage geven in deze technologie gevolgd door een demonstratie van de werking.

Wat is nieuw in Lync 2013 sinds de release? (Steven van Houttum)

Sinds het verschijnen van Lync 2013 zijn er diverse updates voor Lync uitgebracht die niet alleen problemen oplossen, maar ook nieuwe mogelijkheden met zich mee brengen. In deze sessie nemen we de cumulative updates onder de loupe en kijken we onder andere naar Skype federation, Group Call Park, nieuwe client functies en gewijzigde ondersteuning voor SQL clusters.

TMG vervangen? Wat zijn je opties? (Kay Sellenrode)

Nu dat TMG al een tijdje uit de verkoop is komt de vraag steeds vaker, waarmee kunnen we TMG vervangen. In deze sessie zullen we de verschillende opties toelichten en kijken specifiek wat Windows 2012 R2 Web application proxy te bieden heeft. Kan deze nieuwe Microsoft oplossing gezien worden als een waardige vervanger of niet?

We sluiten af met een (Hardware) Load Balancing Q&A. (Jaap, Kay en Steven)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s