NL365Pro Nieuwsbrief Januari 2020

Op dinsdag 21 januari hebben we een community event georganiseerd bij OGD in Delft. Deze keer onder een nieuwe naam: NL365Pro. Voor ons was dat wel spannend, want je moet wel even je publiek zien te bereiken onder een nieuwe naam, maar met een opkomst van 24 man was dat gezellig geslaagd.

We wilden de bestaande UCUG nieuw leven inblazen, en tegelijkertijd ook de scope wat breder maken zodat we ook andere Microsoft (cloud) zaken mee kunnen nemen. Exchange Online en Teams is natuurlijk leuk, maar kan niet leven zonder Azure Active Directory, Identity Management, om over security nog maar te zwijgen.

Ook de UCUG site is geupgrade en gaat verder onder de naam NL365Pro.com. Naast een nieuwe website willen we ook de nieuwsbrief wat vaker gaan versturen. De site draait bij WordPress, de nieuwsbrief bij MailChimp. En als echte Exchange mannen hebben we natuurlijk SPF, DKIM en DMARC voor alles ingericht 🙂

De avond bij OGD was goed verzorgd. Na een prima diner hebben we drie ‘Best of Ignite’ presentaties gehad over Exchange en Teams. Vanwege familieomstandigheden was de Graph sessie vervallen en heeft Dave Stork een extra sessie gedaan over SPF, DKIM en DMARC.

Steven van Houttum in zijn sessie over Teams updates

De presentaties van afgelopen dinsdag staan ook online en kan je hier downloaden:

We zijn op dit moment in gesprek om een nieuwe meeting te plannen, dat zal waarschijnlijk ergens de eerste helft van april worden in de regio Utrecht. Wil jouw bedrijf ook wel eens zoiets hosten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via nieuwsbrief@nl365pro.com. Ook als je denkt dat je redelijk uit de richting zit, ook in het noorden, zuiden of oosten van het land kunnen we best iets organiseren.

En als afsluiter, Microsoft heeft bekend gemaakt dat de komende Ignite in New Orleans wordt gehouden van 21 t/m 25 september 2020. Voorinschrijving kan via https://www.microsoft.com/en-us/ignite

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s